Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

15. kolovoza 2020. godine

Uznesenje B. D. Marije - Velika Gospa

 

   U našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću smo Uznesenje B. D. Marije - Veliku Gospu proslavili sv. Misama u župnoj crkvi u 10 i 19, a u franjevačkom samostanu u 18 sati. Vrijeme je bilo vruće i sparno. Na svetim misama je bio lijepi broj vjernika, i domaćih i onih koji ovdje i u okolici borave kao gosti.

   Na početku sv. Misa u župnoj crkvi, župnik don Marko je posebno naglasio da se danas tisuće vjernika slijevaju u marijanska svetišta, kako u poznata diljem Hrvatske, kao što su: Marija Bistrica, Trsat, Sinj, Aljmaš, Remete, Pojišan, Solin, Molve, Vepric, Voćin, tako i u ona manje poznata, kao što je to slučaj s Gospinim crkvama ovdje u Orebiću. Također je spomenuo činjenicu da je ove godine sedamdeseta obljetnica proglašenja dogme o Marijinom uznesenju, jer je papa Pio XII 1950. g. uznesenje B. D. Marije dušom i tijelom na nebo proglasio člankom vjere.

   Slaveći ovu svetkovinu s pouzdanjem se obraćamo našoj nebeskoj Majci u svim svojim potrebama, a također joj se molimo i za potrebe cijelog našeg naroda, kao što je molio blaženi kardinal Alojzije Stepinac: „Molimo te usrdno, da nam svima uz prijestolje Božanskog Sina isprosiš milost i milosrđe, spasenje i blagoslov, pomoć i zaštitu u svim pogiblima i nevoljama. Ti si kraljica i majka milosrđa, pomoćnica kršćana i tješiteljica žalosnih. Tvojoj majčinskoj zaštiti preporučujemo cijelu našu domovinu i cijeli naš narod u ovim teškim vremenima kušnje“. (Galerija 1 >) (Galerija 2 >) (Galerija 3 >)