Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. srpnja 2020. godine

Sv. Jakov, apostol

 

   Blagdan sv. Jakova apostola smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću proslavili sv. Misom u 18 sati koju je predslavio župnik don Marko, zajedno sa o. Mihaelom Mariom Toljom, župnikom župe sv. Križa u Dubrovniku, inače rodom iz Mokala. Sv. Misa je i ove godine zbog velike vrućine morala biti u kapeli. Mokalo se nalazi u istočnom dijelu naše župe, a kapela sv. Jakova je izgrađena u XVIII. stoljeću. U cijelosti je obnovljena zadnjih godina, a betoniran je i pristupni put i prostor oko kapele. Na sv. Misi se okupio, kao i obično, lijepi broj štovalaca sv. Jakova, kako stanovnika Mokala tako i njihovih prijatelja i rodbine.

   Župnik je u prigodnoj homiliji govorio o životu sv. Jakova s posebnim osvrtom na tri situacije kada ga je Isus, zajedno s njegovim bratom Ivanom i sv. Petrom, htio imati uz sebe: prilikom oživljavanja Jairove kćeri, pri preobraženju na brdu Taboru i u Maslinskom vrtu, kada se znojio krvavim znojem prije svoje muke.

   Na kraju sv. Mise župnik se zahvalio svima koji se brinu za kapelu i prostor oko kapele, a posebno obitelji Pera Vidovića. (Galerija >)