Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. srpnja 2020. godine

Gospa Karmelska

 

   Slavlje Gospe Karmelske, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, usprkos poznatih razloga pandemije Covida 19, i ove godine započeli smo jutarnjom sv. Misom u osam sati u crkvi Gospe Karmelske u Karmenu, koju je predmolio don Marin Marić, svećenik vrhbosanske nadbiskupije, a također je don Marin predmolio i popodnevnu sv. Misu u 18. sati. Uobičajene procesije iz župne crkve do Karmena s barjakom Gospe Karmelske ove godine nije bilo.

   Na početku sv. Mise don Marin je u svoje ime, i u ime odsutnog župnika don Marka pozdravio sve prisutne kao i stanovnike ovog dijela naše župe. U prigodnoj homiliji je govorio o imenu Karmel, a znači vrt, cvjetni vrt, a posebno je apostrofirao značaj događanja vezanih za sv. Iliju proroka i njegovo čuvanje pravovjerja protiv Baalovih svećenika.

   Na kraju sv. Mise nije bila uobičajena procesija sa barjakom Gospe Karmelske oko crkve, a slavlje je završilo svečanim misnim blagoslovom. I ove godine posebnu zahvalu treba izreći gospođi Krili i njezinim suradnicima, na lijepo uređenom prostoru oko crkve, kao i u samoj crkvi. (Galerija 1 >) (Galerija 2 >)