Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

28. lipnja 2020. godine

Prva sv. Pričest

 

   Zadnjih mjesec dana je, Bogu hvala, malo drugačija situacija s pandemijom Korona virusa pa smo mogli ove trinaeste nedjelje kroz godinu, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, na sv. Misi u 10 sati imali slavlje Prve sv. Pričesti. Šesnaest je prvopričesnika, sedam djevojčica i devet dječaka. (Pogledaj popis). Vrijeme je bilo prekrasno, sunčano i toplo, što je srca prvopričesnika kao i svih prisutnih ispunjalo radošću, a slavlje činilo još ljepšim.

   Prvopričesnici su se, kao i uvijek, zajedno s ministrantima i župnikom, uputili ispred župne dvorane u crkvu, gdje je župnik pozdravio sve prisutne, a potom su prvopričesnici, izgovarajući svaki svoje ime, pošli na svoje mjesto. Uslijedila je uvodna zahvala Isusu, koju je u ime svih prvopričesnika izrekla Heidi Kate Pulich. Misna čitanja su čitali prvopričesnici Anđela Marković, Ivana Sinković, Domenika Roso, Luka Milostić, Marijela Hodnik i Toni Tomašić.. Nakon kratke homilije i obnove krsnih obećanja prvopričesnici su imali i molitvu vjernika.

   Sama pričest je bila pod obje prilike, a u pričešćivanju roditelja i ostalih vjernika župniku je pomagao djelitelj pričesti u našoj župi Zoran Grljušić.

   Nakon pričesti i molitve „Dušo Kristova“, koju je predmolila prvopričesnica Nika Bibica, prvopričesnici su na dar primili krunicu i uspomenu. Uslijedilo je zajedničko i pojedinačno fotografiranje za uspomenu, a potom je bila prilika kušati kulinarsko umijeće u pravljenju slastica i osvježiti se sokovima u župnoj dvorani. (Galerija 1 >) (Galerija 2 >)