Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

13. lipnja 2020. godine

Sv. Antun Padovanski, prez. i n.

 

   Blagdan sv. Antuna Padovanskog, (rođen 1195. g. u Lisabonu, a umro 1231. g. u talijanskom gradu Padovi), proslavili smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću jutarnjom sv. Misom u 9 sati u kapeli sv. Antuna u Stankovićima i sv. Misom i procesijom s kipom sv. Antuna oko župne crkve u 18 sati. Svetim Misama je prethodila pobožnost na čas sv. Antuna, tj. krunica i litanije.

   U lijepo uređenoj kapeli sv. Antuna u Stankovićima, (zauzimanjem ponajviše obitelji Ljubice Mihaljević), na jutarnjoj sv. Misi u 9 sati okupio se lijepi broj vjernika tog dijela naše župe kao i vjernika iz cijelog Orebića. Po prekrasnom vremenu sv. Misu je predmolio župnik don Marko. Na početku je pozdravio sve prisutne, posebno one koji slave imendan, a u homiliji je povukao paralelu između vremena u kojem je živio sv. Antun i našeg vremena. Na kraju sv. Mise, kao i uvijek, je bio blagoslov cvijeća i djece.

   Na popodnevnoj sv. Misi i procesiji u župnoj crkvi je sudjelovalo također dosta vjernika, posebno obitelji s malom djecom. Doista je poseban doživljaj vidjeti toliko majki i očeva s malom djecom u procesiji oko crkve ili pored kipa sv. Antuna za vrijeme blagoslova. Župnik je u prigodnoj homiliji govorio o istinskim navjestiteljima Radosne vijesti, a na kraju je uputio molitvu: „O Bože naš, dobri milosrdni Oče. Ti si odabrao sv. Antuna za svjedoka Evanđelja i glasnika mira u svojoj Crkvi. Molimo te, po zagovoru sv. Antuna, posveti naše obitelji, neka rastu u vjeri, nadi i ljubavi. Očuvaj ih u jedinstvu, miru i radosti. Pomozi onima koje iskušavaju razne bolesti, patnja i osamljenost. Obrati grešnike, a umirućima udijeli milost pokajanja i obraćenja!“ .
(Galerija 1 >
) (Galerija 2 >) (Galerija 3 >)