Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

12. travnja 2020. godine

Uskrs

 

   U 'raboš' vremena, pa tako i u kroniku naše župe Pomoćnice kršćana u Orebiću, će ovogodišnji Uskrs biti posebno zabilježen. Pamtit će se svakako po prekrasnom vremenu i temperaturi oko 25 °C, ali kud i kamo više će se pamtiti po svemu vezanom uz pandemiju korona virusa u svijetu i kod nas.

   Nekako je ovaj Uskrs nalik Velikom petku: bez crkvenih zvona, bez užurbanih pripremanja za sv. Misu, bez žamora mnoštva, bez radosnog smijeha djece i mladih, bez uskrsnih pjesama, bez… Povelik je popis onoga čega nema i što je drugačije ovog Uskrsa.

   A ipak, Gospodin je uskrsnuo. Radosni 'aleluja' odzvanja svijetom, razliježe se srcima 'ljudi dobre volje'. Ispružene ruke prema nebu mole blagoslov Uskrslog za sebe i cijeli svijet: „Ti koji si pobijedio svako zlo, pa i samu smrt, koji nježnošću okružuješ sve što postoji, ulij u nas snagu svoje uskrsne radosti i ljubavi. Preplavi nas mirom. Ozdravi naš život, kako bismo sijali ljepotu, ljubav i dobrotu. Dotakni nam srca i pouči nas otkrivati vrijednosti u sebi i oko sebe. Podrži nas u svakom našem nastojanju za pravdu, ljubav i mir, i ostani s nama u sve dane do svršetka svijeta“!