Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

28. veljače - 01. ožujka 2020. godine

Trodnevna korizmena duhovna priprava

 

   Sveto korizmeno vrijeme smo, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, započeli posebnom trodnevnom pripravom, koju je, i ovaj put, vodio profesor iz Visokog, fra Josip Ikić. Priprava je započela u petak popodne mogućnošću za sv. Ispovijed. Župnik don Marko je u 17,30 sati predvodio pobožnost križnog puta. Uvod u pojedine postaje su, kao i obično, čitala školska djeca, a kitice između postaja je pjevao naš mješoviti zbor. Sv. Misu u 18 sati je predmolio fra Josip i imao uobičajenu homiliju. Kako je tek početak korizme posebno je govorio o postu, molitvi i dobrim djelima. Nakon sv. Mise fra Josip je, polaganjem ruku nad pojedincima, molio posebne blagoslove.

   U subotu ujutro, drugog dana obnove, sv. Ispovijed je započela u 9 sati i trajala do podne. Nastavljena je u petnaest sati. Nakon krunice Božanskog milosrđa bila je sv. Misa i homilija u 18 sati. Predmolio ju je fra Josip u zajedništvu sa župnikom don Markom i Don Josipom Mudrim, župnikom u Vignju. Ovaj drugi dan priprave je završio klanjanjem pred Presvetim i blagoslovom.

   Nedjeljnom sv. Misom u 10 sati, koju je, u zajedništvu sa župnikom don Markom, predvodio fra Josip, završila je ova trodnevna priprava. U homiliji je fra Josip, posebno u svjetlu Isusovih kušnja u pustinji, govorio o našoj pustinji i našim životnim kušnjama. Isusov odlučni 'Ne' svemu što mu je nudio sotona putokaz je istinskom opredjeljenju za ono što je Božje.
(Galerija 1 >) (Galerija 2 >) (Galerija 3 >)