Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

20. studenog 2010. godine

Hodočašće u Vepric i Međugorje

 

        Mješoviti zborovi Pomoćnice kršćana iz Orebića i   sv. Vlaha iz Janjine, predvođeni župnicima don   Markom i don Mariom, ove subote su pošli na   hodočašće u Marijino svetište Vepric kod Makarske i u   Međugorje Ugodnu vožnju, autobusom Joška Radonića   iz Korčule, upotpunilo je prekrasno vrijeme. Iako je   prognoza predviđala kišu i loše vrijeme, dan je bio   kao iz bajke. Kratko smo se zaustavili u Neumu, netko   je popio kavu ili sok, netko kupio kakvu sitnicu, netko   gledao prema zapadu gdje bi trebao stajati pelješki   most…
          U raspjevanom raspoloženju došli smo u Vepric i   najprije posjetili špilju s Gospinim kipom gdje nas je   dočekao upravitelj svetišta don Alojzije Bavčević i   kratko ispričao povijest svetišta. Pošli smo potom u   kapelu i svetom misom ispred freske raspetog Isusa   zahvalili Gospi za sva dobročinstva i molili Njezin zagovor. Misu je predvodio don Marko i u kratkoj homiliji podsjetio na posebne vrijednosti pojedinih mjesta kao i osoba, a također i na univerzalne vrednote koje ostaju za sva vremena, sva mjesta i sve ljude.
            Nakon mise smo imali objed u blagovaonici svetišta. Opet smo se nakratko našli ispred špilje, zapjevali „Sred te se pećine“ i „Zdravo Djevo“ i napravili zajedničku fotografiju za uspomenu. Ukrcavši se u autobus uputili smo se prema granici u Metkoviću, jer je put u pravcu Makarska - Vrgorac blokiran odlomljenom stijenom. Bez većih poteškoća smo došli u Međugorje, pomolili se u župnoj crkvi, kupili koji suvenir i posjetili „Etno selo“. Već se po malo spuštala večer i mjesec sjao cijelom svojom veličinom kad smo se uputili nazad prema Pelješcu. Nakon kratke stanke u Neumu, molitve i zahvale Gospi na ovakvom danu, stigli smo u Janjinu, a pola sata poslije i u Orebić. Pozdravili smo se međusobno sa željom da ovakvih druženja bude što više i što češće.
Galerija slika:>>