Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

09. srpnja 2018. godine

Ministrantski izlet

 

     Već osmu godinu zaredom ministranti župe Pomoćnice kršćana u Orebiću, zajedno sa svojim župnikom don Markom, prave cjelodnevni izlet u samostan i svetište Gospe od Otoka, na otoku Badiji. Zadnjih nekoliko godina pridruže im se ministranti iz samostana Velike Gospe u Orebiću sa upraviteljem samostana fra Šimunom Romićem kao i ministranti župe Viganj sa svojim župnikom don Josipom Lebom.

     Otok Badija je dobio ime po franjevačkom samostanu (lat. abbatia - opatija), koji je izgrađen na prelasku s 15. na 16. stoljeće. Lokalno se također naziva i Gospin otok, a nalazi se u blizini Korčule.

     I ove smo godine po lijepom vremenu krenuli iz Orebića brodom „Papa“, (koji je vlasništvo obitelji Petričević, a ovaj dan su ga zajedno s posadom kao dar stavili na raspolaganje ministrantima naših župa), doplovili na Badiju, gdje smo najprije posjetili samostan, a don Josip je pročitao kratku povijest otoka i samostana. U samostanskoj crkvi, koja se kao i samostan obnavlja već više godina, smo se pomolili za Božji blagoslov po zagovoru naše nebeske Majke, Gospe od Otoka i fotografirali za uspomenu, a potom su ministranti uživali u kupanju i malom nogometu. U 12,30 sati je bio ručak na brodu: specijaliteti s gradela. Iza objeda opet je bilo vremena za kupanje i igru, a negdje oko šesnaest sati sretno i radosni smo se vratili u Orebić. (Galerija>)