Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

17. lipnja 2018. godine

„Tebe Boga hvalimo!“
- za sretan završetak nastave u ovoj školskoj godini

 

     U petak je završila nastava u našoj osnovnoj školi pa smo ove nedjelje na sv. Misi u 10 sati, u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću, zahvalili Bogu na svim njegovim darovima. Poseban pečat ovoj sv. Misi je dao dječji zbor vođen s. Anitom.

     Na početku sv. Mise su Mato i Božena Kosović upalili „obiteljsku svijeću“ na oltaru sv. Obitelji uz molitvu za obitelji, a u povodu predstojećeg Trećeg susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Splitu i Solinu. Župnik don Marko je pozdravio sve prisutne, posebno školsku djecu i zahvalio roditeljima, vjeroučiteljicama, nastavnicima, učiteljima i svima koji se brinu za dobar odgoj školske djece. „Žrtvom mnogih su naša djeca u ovoj godini mogla rasti „u dobi i milosti pred Bogom i pred ljudima“, rekao je i podsjetio na vrijednost života kroz riječi Z. Čapalije: „Kao iskra se rađa, a žarom izgara, sa srećom dolazi i s tugom odlazi. Kao vijek u vječnosti, kao kap u tečnosti, prolazi, leti i nestaje, zadnjim dahom prestaje“.

     Župnik je u homiliji, vezano uz prispodobu o gorušičinom zrnu, rekao kako je „gorušičino zrno mjerilo i slika Božjega kraljevstva. Nije to samo slikovit govor nego uistinu iskaz i stvarnost onoga što je Krist naviještao i živio. Rodio se gol, kako bi se čovjek mogao odreći samog sebe. Rodio se siromah, kako bi svaki čovjek u njemu mogao naći svoje bogatstvo. Rodio se u štali, kako bi čovjek znao posvećivati svaki prostor. Rodio se u skrovitosti, kako bi čovjek mogao naučiti biti samozatajan. Rođenjem svojim Isus je ostavio kraljevski tron, kako bi svi koji ga slijede mogli biti dionici Božjega kraljevstva“. (Galerija>)