Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

10. lipnja 2018. godine

Proslava Presvetog Srca Isusova

 

     Presveto Srce Isusovo smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, kao i prošlih godina, proslavili najprije trodnevnicom. Prije večernjih sv. Misa smo ispred kipa Srca Isusova molili krunicu i zazive božanskom milosrđu, a potom krunicu i litanije na čast Srca Isusova. U ovoj „Godini obitelji“ smo posebno molili za sve obitelji, osobito za progonjene obitelji u Siriji i diljem svijeta.

   Na samu svetkovinu smo imali pjevanu sv. Misu u 19 sati, a vanjsku proslavu ove nedjelje. Na početku sv. Mise u deset sati imali smo procesiju s kipom Srca Isusova oko crkve. U procesiji smo pjevali zaziv: „Isuse blaga i ponizna srca, učini srce naše po srcu svome!“ Slavlje je kao i uvijek svojim pjevanjem uzveličao naš mješoviti pjevački zbor, vođen s. Anitom Sučić.

   Župnik don Marko je u homiliji potaknuo sve da po uzoru Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina vrše Isusovu zapovijed ljubavi prema Bogu i prema bližnjemu: „Time obnavljamo svoju krsnu posvetu Trojedinom Bogu, odričemo se grijeha, zavodljivosti zla i Sotone i doprinosimo jedinstvu i rastu Crkve. Presveto Srce Isusovo i Bezgrešno Srce Marijino, pomozite nam da prihvaćamo Evanđelje u svojim srcima, te ga živimo u vjeri, ufanju i ljubavi“. (Galerija 1>) (Galerija 2>)