Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

14. travnja 2018. godine

Koncert klape „Geta“

 

     Povodom objavljivanja svoga prvog nosača zvuka (CD-a) sa šesnaest skladbi, naša muška klapa „Geta“ je organizirala koncert klapa u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću. Na koncertu su kao gosti sudjelovale ženske klape „Nava“ iz Orebića i „Žuljanke“ iz Žuljane i muška klapa „Smokvica“ iz Smokvice. Kao solist nastupila je sopranistica Marija Salečić, uz klavirsku pratnju prof. Marine Šabić Stanković.

     Voditelj koncerta Lovro Katalinić, član klape, je na početku koncerta predstavio ostale članove: Mirjanu Galić, Tina Ujevića, Nedjeljka Mirka, Nena Borovinu, Tonia Ćurkovića i voditelja klape Janesa Vlašića, a potom je zahvalio svima, posebno Općini Orebić i OPG-ovima s Pelješca, na dugogodišnjoj potpori i nesebičnoj pomoći prilikom koncerata ili pri izdavanju ovog prvog CD-a.

     Nosač zvuka je izdan pod naslovom „Znaš li dušo“, a klapa „Geta“ je živjela i živjet će onako, kako i kaže jedna od šesnaest pjesama na CD-u, „Svoju zvizdu slidin“. Umjetnička zvijezda muške klape „Geta“ je na večerašnjem koncertu zasjala punim sjajem, a u tome su joj pomogli i ostali sudionici. Ne baš brojna publika je oduševljenim pljeskom nagradila sve izvođače, a posebno zajedničku pjesmu na kraju koncerta. (Galerija>)