Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. - 18. veljače 2018. godine

Trodnevna korizmena obnova

 

     Započelo je sveto korizmeno vrijeme pa smo, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, organizirali posebnu trodnevnu obnovu, koju je, i ovaj put, vodio profesor iz Visokog, fra Josip Ikić. Obnova je započela, kao i obično, u petak popodne kada je bila mogućnost za ispovijed i razgovor sa voditeljem obnove, a također je ispovijedao i župnik don Marko. Kako je ovo korizmeni petak, uvod u sv. Misu bila je pobožnost križnog puta. Za vrijeme sv. Mise fra Josip je imao uobičajenu homiliju u kojoj je, u svjetlu Kristove muke i njegovog nošenja križa, ukazao na potrebu spoznanja i prihvaćanja vlastitog životnog križa i dragovoljnog njegovog nošenja. Nakon sv. Mise fra Josip je molio nad pojedincima i polaganjem ruku dijelio blagoslov. (Galerija 1.)

     Drugog dana obnove, u subotu, mogućnost za svetu Ispovijed je bila od devet do jedanaest sati, a potom je bio susret sa mladima ove župe. Prisutno je bilo četrdesetak učenika osmog razreda i prvog i drugog srednje škole. Fra Josip je, prema prispodobi o rasipnom sinu, govorio o životu općenito, o usponima i padovima, a posebno o bezgraničnoj ljubavi Oca nebeskog prema svakom svom djetetu. (Galerija 2.)

     Ispovijed je nastavljena u petnaest sati i krunica u 17,30 sati. Iza sv. Mise i homilije bilo je klanjanje pred Presvetim i blagoslov. I ovog drugog dana obnove, kao i prvog, bili prisutni pojedini vjernici iz drugih župa, od Korčule do Konavala. (Galerija 3.)

     Obnova je završila nedjeljnom sv. Misom u 10 sati, koju je, u zajedništvu sa župnikom don Markom, predvodio fra Josip. Iako je bilo dosta loše vrijeme, kiša i vjetar, okupio se lijepi broj vjernika. U homiliji je fra Josip posebno, u svjetlu Isusove kušnje u pustinji i njegovog odlučnog odbijanja zloga, govorio o našoj pustinji i našim životnim kušnjama. (Galerija 4.)