Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

01. i 02. studenog 2017. godine

Svi sveti i Dušni dan

 

    Svetkovinu Svih svetih smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, po prekrasnom vremenu i uz sudjelovanje velikog broja vjernika, proslavili svetim misama u župnoj crkvi i u samostanskoj crkvi Velike Gospe u deset sati ujutro, a popodne u 15 sati, s odrješenjem za pokojne, u kapeli sv. Jurja u Podvlaštici. Sv. Misu u župnoj crkvi imao je župnik don Marko, a u samostanskoj crkvi Velike Gospe fra Goran Ćorluka, koji trenutno upravlja samostanom. Iza sv. Mise u samostanu bilo je odrješenje za pokojne na groblju uz samostan. (Galerija 1>)

    Popodne u 15 sati je bila sv Misa u Podvlaštici, u kapeli sv. Jurja, i tu se župniku pridružio o. Mihael Mario Tolj, župnik župe sv. Križa u Dubrovniku, rođen u Mokalu. Po završetku sv. Mise bilo je odrješenje za pokojne na uobičajeni način, tj. na starom dijelu groblja smo molili "Iz dubine", a potom obišli cijelo groblje škropeći sve grobove blagoslovljenom vodom. Za to vrijeme molili smo psalam „Smiluj mi se Bože“. (Galerija 2>)

    Na Spomen svih vjernih mrtvih, Dušni dan, jutarnje sv. Mise su bile i u župnoj crkvi i u samostanu u 8 sati, a popodne na groblju u Podvlaštici u 15 sati. U župnoj crkvi je bila sv. Misa i popodne u 17 sati. Nakon svih sv. Misa bilo je odrješenje za sve pokojne, posebno za one za koje se nema nitko spomenuti. (Galerija 3>)