Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

29. listopada 2017. godine

Dani kruha i predstavljanje kandidata za sv. Potvrdu

 

    Na pjevanoj pučkoj sv. Misi u 10 sati, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, predstavljeni su ove nedjelje župnoj zajednici ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta sv. Potvrde. Dvadeset sedam je kandidata. (Vidi popis!)

    Kako je ovo zadnja nedjelja u listopadu, uobičajili smo već nekoliko godina u župnoj crkvi zajednički proslaviti Dan kruha i zahvale Bogu za plodove zemlje. (Galerija 1>)

    Ove „Dane kruha“ proslave najprije djeca u našem vrtiću, zajedno sa svojim tetama i roditeljima. Na pripravljenom stolu bude nebrojeno vrsta kolača i kruha, a posebno se recitacijama i pjesmama govori o kruhu i plodovima zemlje. Župnik don Marko izmoli „Oče naš“ sa svima prisutnima i zazove Božji blagoslov na pripravljene kolače, kruh i plodove zemlje. (Galerija 2>)

    Ista slika bude i u našoj Osnovnoj školi. Vjeroučiteljice Anita i Marina, zajedno s ostalim nastavnicima, pripreme cijeli program proslave. Najprije budu postavljeni stolovi sa plodovima zemlje i rada ruku čovječjih prvog do četvrtog razreda, a potom oni od petog do osmog. Izmjenjuju se pjesme, recitacije i govor o tome što znače plodovi zemlje i potrebna briga za svagdašnji kruh. Na kraju župnik don Marko zamoli Božji blagoslov i poželi svima dobar tek. (Galerija 3>)