Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

22. listopada 2017. godine

Misijska nedjelja

 

    Misijsku nedjelju smo ove godine u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću proslavili sv. Misom u 10 sati, na početku koje smo imali procesiju oko crkve s kipom sv. Terezije od Djeteta Isusa, zaštitnice misija i večernjom sv. Misom u 18 sati. (Galerija 1>>)

    Kao i prošle godine i ove smo učiniti posebnu akciju u koju se je uključila cijela župa: akcijom „Pelješko srce afričkom srcu“ prikupljali smo novac za izgradnju crkve Pomoćnice kršćana u Kigaliju u Ruandi. Vjeroučiteljice Marine i Anita su sa srednjoškolcima napravile dosta narukvica, krunica i oslikanih magneta i sve je to ponuđeno sudionicima misnih slavlja. S istim ciljem organiziran je nakon večernje sv. Mise koncert u kojem su nastupile klape „Divna“ iz Trpnja, „Izergo“ iz Lumbarde, „Mješovita klapa zračne luke Dubrovnik“ iz Čilipa, naš „Zbor mladih“ i solisti Ljiljana Krističević, Leon Rikalo, Marta Senta i Petra Roso. U akciji je prikupljeno oko 15.000,oo kuna i bit će proslijeđene preko Hrvatske salezijanske provincije misionaru don Danku Litriću.

    O akciji smo obavijestili don Danka, a on nam je uzvratio pismom:

    Poštovani, veoma ste me obradovali Vašom viješću iz Orebića. Nisam nikad bio u tom mjestu, a mislim niti na poluotoku Pelješcu – premda sam puno lijepoga čuo o tom poluotoku. Ali, nikad se ne zna! Drago mi je da župa Pomoćnice kršćana s Pelješca, želi pomoći u gradnji naše crkve Marije Pomoćnice u Kigaliju. To je još jedno čudo Marije Pomoćnice kojoj smo provjerili našu crkvu. Crkva se uređuje, ide naprijed kako se može, ali ima još puno toga za urediti. Ipak, nadamo se da ćemo moći slaviti Božić u njoj, premda će još ostati puno za uraditi i otplatiti. Hvala Vama, velečasnom župniku i svim ljubiteljima misija – bez vas misionara u Domovini mi ne bismo mogli ništa. Bog vas blagoslovio! Na Misijsku nedjelju bit ću s vama svima povezan u molitvi s našim vjernicima ovdje. Neka vas sve vodi Marija Pomoćnica k Isusu, da i dalje činite djela ljubavi.

    Sve vas od srca pozdravlja iz sušne Ruande zahvalni don Danko Litrić, misionar u Ruandi. ...(Galerija 2>>)