Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

08. listopada 2017. godine

Predstavljanje kandidata za Prvu sv. Pričest

 

    Ove XXVII. nedjelje kroz godinu smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, na sv. Misi u 10 sati, predstavili župnoj zajednici ovogodišnje kandidate za Prvu sv. Pričest. (Pogledaj popis!) To su učenice i učenici četvrtog razreda, a ima dvadeset devet kandidata.

    Župnik don Marko je na početku sv. Mise pozdravio sve prisutne, posebno kandidate za Prvu sv. Pričest, njihove roditelje i članove obitelji kao i vjeroučiteljicu Marinu, koja ove godine ima ovoj grupi vjeronauka u školi. Potaknuo je prisutne da uvijek imaju pred očima činjenicu kako Bog svakoga od nas gleda osobno. „On te zove po imenu. Razumije te i vidi onako kako te je stvorio. On zna sve što je u tebi. Poznaje tvoje osjećaje i misli, tvoje sposobnosti i želje, tvoju snagu i slabost. Vidi te u danima radosti i u danima žalosti. On suosjeća s tobom u svim tvojim nadanjima i u tvojim kušnjama. Sudjeluje u tvojim tjeskobama, usponima i padovima. On te grli i nosi na svom ramenu“.

    Na kraju sv. Mise je vjeroučiteljica Marina prozvala poimence svakog kandidata, a župnik im je, uz molitvu: „Gospodin, koji je u tebi započeo dobro djelo, neka ga i dovrši“, darovao „Mali molitvenik“, kojim će se služiti u svojoj pripravi za primanje sakramenata sv. Ispovijedi i sv. Pričesti. ...(Galerija>>)