Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. srpnja 2017. godine

Sv. Jakov, apostol

 

    Blagdan sv. Jakova apostola smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću proslavili svečanom sv. Misom u Mokalu, dijelu ove župe, koji ima zavjetnu kapelu iz XVIII. stoljeća posvećenu sv. Jakovu apostolu. Zadnjih godina je kapela u cijelosti obnovljena. Ove godine je sv. Misu u 18 sati predmolio sin ovog mjesta o. Mihael Mario Tolj, dominikanac, župnik župe sv. Križa u Dubrovniku.

    Na početku sv. Mise o. Mihael Mario je blagoslovio novu sliku-ikonu sv. Jakova, koju je nabavio i poklonio ovoj kapeli i župi. U propovijedi je iznio najvažnije podatke o sv. Jakovu, a potom na primjeru braće Andrije i Petra kao i Jakova i Ivana pokazao što znači biti pozvan od Isusa i odmah se odazvati pozivu.

    Na kraju sv. Mise župnik don Marko je zahvalio o. Mihaelu Mariu na predvođenju sv. Mise i lijepim i sadržajnim riječima. Posebno je zahvalio na njegovoj brizi za kapelu i darovanoj slici. Župnik je također zahvalio obitelji Pera Vidovića za dugogodišnju brigu oko kapele, čestitao imendan slavljenicima i zaželio svima lijepu feštu. ...(Galerija >>)