Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. lipnja 2017. godine

Proslava Presvetog Srca Isusova

 

    U našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću smo ove godine svetkovinu Presvetog Srca Isusova proslavili najprije trodnevnicom. Prije večernje sv. Mise smo od utorka do četvrtka ispred kipa Srca Isusova molili krunicu i litanije na čast Srca Isusova, s nakanom da Gospodin „učini srca naša po Srcu svom“. U petak smo započeli trodnevnicu za duhovna zvanja u našoj biskupiji. Na kraju sv. Mise smo izložili Presveto i nakon „ure klanjanja“ imali blagoslov s Presvetim. U subotu, na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina, smo također molili za duhovna zvanja, a u nedjelju na početku sv. Mise u deset sati smo imali procesiju s kipom Srca Isusova oko crkve. U procesiji smo pjevali zaziv iz krunice Srca Isusova: „Isuse blaga i ponizna srca, učini srce naše po srcu svome!“

    Već se osjeća početak turističke sezone, a i vrijeme je bilo prekrasno, pa je u procesiji i na sv. Misi bilo dosta vjernika. Slavlje je kao i uvijek svojim pjevanjem uzveličao naš mješoviti pjevački zbor, vođen s. Anitom Sučić.

    Župnik don Marko je na početku sv. Mise, pozdravljajući sve prisutne, posebno pozdravio obitelji Milić i Šabić, čiji su najmlađi članovi Nikola i Karmen na kraju sv. Mise primili sakrament krštenja. Potaknuo je sve da danas, na Dan državnosti, svoje molitve uprave Bogu po Srcu Isusovu, za dragu nam domovinu Hrvatsku, uz pjesmu „Bože, čuvaj Hrvatsku“. ...(Galerija >>)