Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

04. lipnja 2017. godine

Slavlje sv. Potvrde

 

    Ove nedjelje je na sv. Misi u 18 sati u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću, dozvolom našeg biskupa mons. Mata Uzinića, dr. don Petar Palić, generalni tajnik HBK , podijelio sakrament sv. Potvrde dvadeset osmorici kandidata (pogledaj popis).

    Nakon svečanog ulaza u crkvu u ime ovogodišnjih krizmanika, njihovih roditelja, kumova i cijele župne zajednice, don Petra su pozdravili krizmanici Lara Gulin i Mario Bakalić. Don Petar je uzvratio na isti način i započeo misno slavlje. Uslijedila su misna čitanja. Prvo čitanje je pročitala Tina Katalinić, pripjevni psalam Karla Roso i Ivano Čepo, a drugo misno čitanje Danijela Senta. Uslijedila je homilija u kojoj je don Petar govorio o smislu sakramenta sv. Potvrde u svjetlu darova Duha Svetog, a potom su krizmanici i svi prisutni obnovili svoja krsna obećanja. (Galerija 1>>)

    Nakon podjele krizme, kada je svaki kandidat, praćen svojim kumom, naglas izrekao svoje ime i bio od krizmatelja pomazan po čelu uljem krizme uz riječi: „Primi pečat dara Duha Svetoga“, uslijedila je molitva vjernika. Nju su čitali Maja Perkušić, Ivo Šimović, Matea Juraković, Josip Mustapić, Lea Petričević, Lukas Lučić i Andro Vodopić.

    Na kraju sv. Mise župnik don Marko se zahvalio don Petru i pozdravio krizmanike, njihove roditelje i kumove. Posebno se zahvalio mješovitom zboru i voditeljici zbora s. Aniti Sučić kao i zboru mladih s njihovom voditeljicom prof. Marinom Šabić. Potom je Andro Vodopić, u ime župe i krizmanika, don Petru predao sliku dubrovačkog slikara Eduarda Petrića, potpisanu od svih krizmanika. Uslijedio je blagoslov uz molitvu da Bog obdari naše krizmanike svakim dobrom i obiljem darova Duha Svetoga. ...(Galerija 2>>)