Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. travnja 2017. godine

Uskrs

 

    Uskrs - svetkovinu uskrsnuća Gospodinova, proslavili smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću svečanom sv. Misom u deset sati. Iako je bilo kišno vrijeme župna crkva je bila prepuna. Naš mješoviti zbor je lijepo pjevao uskrsne pjesme, a osobito je gromko odjeknula pjesma „Zemlja uzdrhta“.

    Župnik don Marko je na početku sv. Mise zaželio sretan Uskrs svima prisutnima, a posebno u ovoj godini starijih osoba, kako je to i naš o. biskup Mato naglasio u svojoj poruci, onima „koji trpe zaboravljeni i osamljeni u svojoj bolesti i starosti“. U homiliji je također potaknuo sve prisutne da budu zahvalni na daru Kristova uskrsnuća, kojemu tek naslućujemo puni i pravi sadržaj. „Njegovo uskrsnuće dar je osobito onima koji su na križu ili pod križem, izdanima i potlačenima, prognanima i pogaženima u duši.“

    Na kraju sv. Mise smo, predvođeni našim Mješovitim zborom, zapjevali pjesmu „Kraljice neba, raduj se, aleluja!“, jedni drugima čestitali Uskrs, želeći Božji blagoslov i svako dobro! . ...(Galerija>>)