Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

24., 25. i 26. prosinca 2016. godine

Božićno vrijeme

 

    U našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću smo se i ove godine posebno pripremali za Božić. Bilo je aktivnosti na duhovnom i na materijalnom planu. Što se tiče duhovnog aspekta, uz duhovnu obnovu, koju smo imali neposredno prije početka adventa, pokorničko bogoslužje u petak pred četvrtu nedjelju adventa, kao i božićni koncert na četvrtu nedjelju adventa uvečer, poseban doživljaj su bile sv. Mise zornice. Imali smo ih svake subote adventa i na Badnji dan. (Galerija 1)

    Proveli smo posebnu karitativnu akciju prikupljanja odjeće i obuće za biskupijski Caritas, akciju prodaje narukvica i krunica na nedjelju Caritasa, koje su izradili srednjoškolci predvođeni vjeroučiteljicama Anitom i Marinom kao i akciju „Moj dar najpotrebnijima“, pomoć najpotrebnijima u našoj župi.

    Za polnoćku je bilo prekrasno vrijeme. (Galerija 2) . I ove godine je svirao naš orkestar (orgulje – Marina; bas – Danko; harmonika – Tin; gitara – Neno i mandolina – Marko) i pjevao je naš mješoviti zbor. Crkvu je lijepo uredila s. Anita, a posebno jaslice (Galerija 3).

    Na sv. Misi u 10 sati na Božić, jer je bila nedjelja, a i sunčan dan, bilo je dosta obitelji s malom djecom. (Galerija 4). Župnik je, kao i prošlih nekoliko godina, dijelom interpretirao, a dijelom pročitao božićnu čestitku našeg biskupa Mata. Posebno je naglasio, kako je netko rekao: „Sve će zvijezde popadati, samo ona betlehemska ne. Svi će kraljevi ostati bez krune, samo ona sveta Tri kralja ne. Sve će pjesme prestati, samo pjesma 'Slava Bogu na visini, a mir ljudima na nizini' ne.“

    Na sv. Stjepana, koji je suzaštitnik ove župe, je u 16.oo sati bila procesija s kipom sv. Stjepana oko župne crkve, a potom sv. Misa. (Galerija 5).