Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

18. prosinca 2016. godine

Božićni koncert

 

    Na četvrtu nedjelju došašća smo i ove godine organizirali već tradicionalni božićni koncert na kojem su nastupile, uz naše klape „Nava“ i „Geta“, ženske klape „Divna“ iz Trpnja i „Žuljanke“ iz Žuljane i muške klape „Porat“ iz Lumbarde i „Ošljak“ iz Vele Luke. Također su nastupili Mješoviti župni zbor, Crkveni zbor mladih i Đurđica Farćić.

    Lijepo i skladno su zvučale božićne skladbe „Tri kralja jahahu“, „Djetešce nam se rodilo“, „Božić bez tebe“, „Božić bijeli“, „Rodil se je Isus“, „Čestit svijetu“, „U se vrime godišta“ i dr. Ove godine je našim mješovitim zborom, dok su pjevali pjesme „Rosite nebesa odozgor“ i „Oj Djetešce moje drago“ dirigirala voditeljica zbora s. Anita Sučić. Brojna publika je oduševljenim pljeskom nagrađivala sve nastupe, a posebno nastup župnog zbora mladih pod ravnanjem prof. Marine Stanković.

    Ovaj koncert je, kao i nekoliko zadnjih godina, imao i humanitarnu dimenziju. Dobrovoljni prilozi su prikupljani za udrugu „Moje sunce“, klub roditelja i djece s posebnim potrebama Orebić-Pelješa, a nakon koncerta bio je i skromni domjenak u dvorani orebičkog pomorskog muzeja. ... (Galerija..>>).