Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

11. prosinca 2016. godine

Treća nedjelja došašća
Nedjelja Caritasa

 

    Treća nedjelja došašća je, kako u drugim biskupijama, tako i u dubrovačkoj nedjelja Caritasa. Zato smo, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, uz uobičajen govor o djelotvornoj ljubavi preko poruke mons. Josipa Mrzljaka, predsjednika Hrvatskog Caritasa i milostinje za naš biskupijski Caritas (prikupljeno je 2.500,oo kuna), proveli akciju prikupljanja novčanih priloga za potrebe našeg župnog Caritasa. Inicijator su bile naše vjeroučiteljice Anita i Marina, zajedno sa Bojanom Radić. Imale su radionice sa srednjoškolcima i izrađivali krunice i narukvice. Sve napravljeno je ponuđeno vjernicima na jutarnjoj sv. Misi u 10 sati i tako je prikupljeno skoro dvije tisuće kuna.

    Na početku sv. Mise smo na „adventskom vijencu“ upalili treću svijeću, „Svijeću pastira“ i „Svijeću radosti“. Svijeću je, uz prigodne riječi, upalio Hrvoje Kapiteli, a župnik don Marko je naglasio kako je „svatko od nas pozvan biti plamen koji svijetli i grije radošću. Pastiri su imali bistre oči te pozorno i veliko srce da bi vidjeli u noći ono što su drugi previđali i na danjemu svjetlu. Nisu bili navezani na zemaljsko, a ta je sloboda nosila i hrabrost. Oslobođenost od straha oslobodila je radosnu pjesmu: Dođi Gospodine, čekamo te s upaljenim svjetiljkama!“

    Ove nedjelje je bio adventski susret krštenih i vjenčanih 2013. i 2014. g. Vrijeme je bilo prekrasno pa su na sv. Misi mogle sudjelovati mlade obitelji sa djecom. Rijetko kad je ispred župne crkve bilo toliko kolica s malom djecom. Nakon sv. Mise je, kao i prošlih susreta, bilo kratko druženje, uz kolače i sokove, u župnoj dvorani. ... (Galerija..>>).