Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

04. prosinca 2016. godine

Druga nedjelja došašća

 

    Posebna prigoda vjernicima je da u Došašću (Adventu) pokažu svoju usmjerenost na drugoga, brigu za brata u potrebi. Zato smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, a također i na nivou pelješkog dekanata, u ovom prvom tjednu došašća organizirali prikupljanje odjeće za naš biskupijski Caritas. U akciji je prikupljeno oko 150 vreća izabrane odjeće, pedesetak vreća odjeće za reciklažu i petnaestak velikih paketa obuće. U sortiranju odjeće su sudjelovali članovi naše molitvene zajednice, naši mladi kao i drugi volonteri. Sve prikupljeno je odvezeno teretnim kombijem biskupijskog Caritasa, a na ukrcaju su, osim naših mladih, sudjelovali i članovi našeg DVD-a. (Galerija 1..>>)

    Na početku sv. Mise u 10 sati smo na „adventskom vijencu“ upalili drugu svijeću, „svijeću spasenja“. Svijeću je, uz prigodne riječi, upalila Tereza Krističević, a župnik don Marko je u ime svih prisutnih zamolio Gospodina „da zapali naš život ognjem svoga Duha i pomogne nam prepoznavati njegovu prisutnost koja zlo preobražava u dobro“.

    Ove druge nedjelje došašća bio je susret krštenih i vjenčanih 2011. i 2012. g., a jer je prva nedjelja u prosincu za našu župu je i nedjelja Sakramenta, tj. na kraju sv. Mise je bila procesija oko crkve i blagoslov s Presvetim. Nakon sv. Mise, procesije i blagoslova bilo je kratko druženje, uz kolače i sokove, u župnoj dvorani. ... (Galerija2..>>).