Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

27. studenog 2016. godine

Prva nedjelja došašća

 

    DOŠAŠĆE - Advent (latinski - adventus), „milosno“ je vrijeme u kojemu se vjernici pripremaju za jedan od najvećih kršćanskih blagdana Božić. Traje četiri tjedna i završava na Badnjak. Prvom nedjeljom došašća započinje nova liturgijska godina. Ove godine su misna čitanja ciklusa „A“.

    Nekoliko zadnjih godina vrijeme došašća u našoj župi Pomoćnice kršćana je prepoznatljivo po sv. Misama „Zornicama“ (u 6,oo sati). Uobičajili smo da u tjednu „Zornica“ bude u dan kada pada Badnjak (ove godine je to subota) i trodnevnica pred Božić. I ove godine ćemo provoditi karitativnu akciju „Moj dar najpotrebnijima“. Organizirali smo također i adventske susrete obitelji krštenih i vjenčanih u zadnjih osam godina. Ove nedjelje susret je bio obitelji, koji su krstili djecu ili se vjenčali 2009. i 2010. godine. Slijedeće nedjelje, tj Druge nedjelje došašća, susret će biti krštenih i vjenčanih 2011. i 2012. g., Treće nedjelje 2013. i 2014. g., a Četvrte nedjelje će adventski susret biti za obitelji koje su krstile djecu ili se vjenčali prošle i ove godine.

    Na početku sv. Mise u 10 sati smo blagoslovili „adventski vijenac“ i upalili prvu svijeću na vijencu, „svijeću nade“. „Paleći prvu adventsku svijeću“, rekao je župnik don Marko, „palimo, zapravo, malo svjetlo u svojoj duši kao znak naše čežnje za Bogom i njegovom puninom. Neka se u svakome od nas, u našim obiteljima i u cijeloj našoj zajednici umnaža svjetlo vjere, život milosti i žar ljubavi, kako bismo bili spremni za Kristov dolazak u slavi i za ulazak u njegovo kraljevstvo svjetla“.

    Nakon sv. Mise druženje je, uz kolače i sokove, nastavljeno u župnoj dvorani. ... (Galerija..>>).