Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

29. i 30. listopada 2016. godine

Dvodnevna duhovna obnova i
Nedjelja zahvale Bogu za plodove zemlje

 

    Bliži se završetak „Godine milosti“ pa smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću organizirali dvodnevnu duhovnu obnovu, koju je vodio profesor iz Visokog fra Josip Ikić.

    Obnova, na koju su došli i vjernici iz drugih župa (Lumbarda, Korčula, Žrnovo, Viganj, Trpanj, Žuljana) je započela u popodnevnim satima u subotu. (Galerija1..>>).
Najprije je bila mogućnost za sv. Ispovijed, a onda je voditelj govorio o Božjem milosrđu. Nakon sv. Mise bila je ura klanjanja.

    Nedjeljnu pučku sv. Misu u 10 sati je također, u zajedništvu sa župnikom don Markom, predvodio fra Josip. Na početku sv. Mise je istaknuo važnost Božjeg blagoslova i naše zahvale Bogu na primljenim darovima u svjetlu Nedjelje zahvale Bogu za plodove zemlje, koju smo ove nedjelje slavili. Osvrćući se na evanđeoski izvještaj o cariniku Zakeju, voditelj je posebno naglasio sudjelovanje samog čovjeka u njegovom napredovanju na putu spasenja. „Bog nikoga ne ostavlja na cjedilu, ali traži i naše zauzimanje. Zakej je potrčao naprijed i popeo se na smokvu kako bi mogao vidjeti Isusa. To je bio temeljni razlog da se Isus svratio u njegovu kuću i da je sam Zakej doživio obraćenje“.

    U popodnevnim satima je ponovo bila mogućnost za sv. Ispovijed, a nakon razmatranja sv. Misa. Obnova je završila blagoslovom i polaganjem ruku. ... (Galerija2..>>).