Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

23. listopada 2016. godine

Misijska nedjelja

 

    Ove smo godine u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću posebno proslavili Misijsku nedjelju. Na inicijativu vjeroučiteljice Marine Damjanović Tolj uspostavljena je veza sa fra Mirom Babićem, misionarom u Keniji. Prikupljali smo pomoć za njegov Mali dom sv. Ante, sirotište djece s posebnim potrebama. U akciji je sudjelovala i Općina Orebić, koja je donirala novac za narukvice, koje izrađuju djeca u tom domu. Te narukvice i krunice raznih boja, su volonteri naše župe ponudili vjernicima i ostalim namjernicima.

    Na početku sv. Mise u 10 sati imali smo procesiju oko crkve s kipom sv. Terezije od Djeteta Isusa, jer je ona zaštitnica misija. Sv. Misu je obogatio svojim pjevanjem naš mješoviti zbor, a molitvu vjernika su čitala školska djeca.

    Župnik don Marko je, oslanjajući se na poruku pape Franje, naglasio kako je „najvažniji misionarski duh. Ako čovjek nešto želi, onda to i postigne, tj. nađe načina kako će doći do cilja. I ne mora se uvijek raditi o velikim stvarima ili čekati neku veliku priliku. Tko započne dobro djelo, svejedno koliko je maleno, u konačnici bude učinjeno dobro djelo!“ (Galerija 1..>>)

    Akcija je nastavljena na isti način večernjom sv. Misom i koncertom na kojem su sudjelovali: Mješoviti župni zbor Pomoćnice kršćana, Zbor mladih župe Pomoćnice kršćana, ženska klapa „Nava“, muška klapa „Dingač“, ženska klapa „Divna“ i Đurđica Farčić. Nakon koncerta su članice Lige protiv raka skromnim domjenkom okrijepili izvođače i sudionike ove humanitarne akcije. (Galerija 2..>>).