Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

Ministrantski izlet u svetište Kraljice Mira u Hrasno

19. lipnja 2010. godine

 

           Ministranti naše župe, kao i ministranti ostalih župa pelješkog dekanata, zajedno sa svojim župnicima, ove su godine, u subotu 19. lipnja, bili na zajedničkom hodočašću u svetište Kraljice Mira u Hrasnom. Na putu su im se priključili i ministranti župa Postranje i Brgat sa župnikom don Robertom. Vožnja se odvijala bez većih zaustavljanja ili poteškoća, osim uobičajenog na granici ispred Neuma, gdje je trebalo dali točan popis putnika pa se putovanje moglo nastaviti bez problema.
           Nakon vožnje od kojih tri sata stigli smo na odredište. Bilo je jako interesantno voziti se nepoznatim, ali slikovitim krajolikom. Vrijeme je bilo sunčano i toplo. Po dolasku smo najprije prošli postajama križnog puta. Na vrhu stepeništa, gdje dominira kip Kraljice Mira, slikali smo se za uspomenu. Uslijedila je sv. Misa u župnoj crkvi, koju je predvodio mons. Ante Marković, dekan, a kratku homiliju je imao don Vlado Markić. Poslije mise su se ministranti okrijepili sendvičima i sokom, a onda smo se vratili u Hutovo gdje smo imali turnir u malom nogometu. Sukobilo se nekoliko ekipa, a najžešći boj su bile ekipe Orebića i Brgata. Sudili su don Marko, don Robert i fra Matija. Na koncu su svi bili zadovoljni, iako se ministranti iz Orebića mogu pohvaliti još i pobjedom.
           U večernjim satima smo se vratili u svoje župe uz kratko zadržavanje u Neumu iz praktično kupovnih razloga. Ovo hodočašće i druženje ostat će nam svima u lijepom sjećanju. ...Galerija slika::>>