Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

Sv. Antun Padovanski

13. lipnja 2010. godine

 

           Osvanulo je prekrasno nedjeljno jutro na svetkovinu sv. Antuna. Vjernički puk okupio u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću da iskaže svoju osobitu zahvalnost znamenitom svecu i da ga zamoli zagovor kod Gospodina za toliko potreba, kako duhovnih tako i materijalnih.
                Na sv. Misi u 10 sati, kojoj je prethodila procesija oko crkve s kipom sv. Antuna, lijepo je pjevao župni mješoviti zbor. Posebno je s puno osjećaja, ali i nade,  iz mnogih grla i srca odjekivalo: «Ah, čudesa tražiš gle, smrt i bludnja nevolje, vrag i guba bjegaju, zdrave bolesnici. More, lanci uzmiču, uda, svari propale, mole i dobivaju mladi pa i stari!» Bio je blagoslov djece i cvijeća, a župnik don Marko je u homiliji posebno zahvalio Bogu za ljude poput sv. Antuna i završio molitvom koju je izrekao sam sv. Antun: „Gospodine Isuse, bdij nad baštinom svojom, učvršćenom Tvojom krvlju, koju si prolio za svoju djecu. Podaj svojoj djeci da navješćuju sa sigurnošću Tvoju Riječ. Ne napuštaj život svojih siromaha, koje si otkupio: Oni nemaju drugog dobra osim Tebe. Podržavaj ih snagom svoje pastirske moći, vodi ih, vodi ih do kraja, da živeći u Tebi kao svome uzoru, mognu Ti se pridružiti u Tvojoj slavi. Ne zaboravi krikove i povike onih koji Te traže!“
                Popodne je u 18 sati bila sv. Misa u kapeli sv. Antuna u Stankovićima, istočnom dijelu Orebića, a fešta se produžila duboko u noć. Vesela glazba i pečena janjetina su uvijek dobrodošlo društvo.