Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

04. srpnja 2016. godine

Ministrantski izlet

 

    Kao i proteklih nekoliko godina, ministranti naše župe Pomoćnice kršćana u Orebiću, su svoj jednodnevni izlet, zajedno sa župnikom don Markom, imali na otok Badiju. I ove godine su išli brodom obitelji Matka i Tihomira Opačak Otok je dobio ime Badija po franjevačkom samostanu (lat. abbatia - opatija), koji je izgrađen na prelasku s 15. na 16. stoljeće. U predivnoj uvali zaštićenoj od bilo kakvog vjetra, sa kao kristal čistim morem, sa igralištem u sjeni starih borova, proveli smo jedan dan odmora i za tijelo i za dušu.

    Doplovivši na otok najprije su svi, a bilo je tridesetak ministranata, posjetili samostansku crkvu, izmolili molitvu za sve obitelji, posebno one čiji očevi brode raznim brodovima i morima. Potom su neki odmah pošli na kupanje, drugi u razgledavanje dijela otoka uz samostan, a organiziran je i turnir u malom nogometu. Vrijeme je bilo prekrasno, već pomalo vruće, a more i više nego ugodno za kupanje. Objed je bio u 12,30 na brodu, a domaćini, tj. obitelj Opačak, se pobrinula da ono što se ponudilo na trpezi bude obilato i ukusno.

    Nakon objeda bilo je još dosta vremena i za igru i za kupanje, a u popodnevnim satima smo se radosni vratili u Orebić. Zahvalili smo Bogu na ovom danu i dobrim ljudima koji su nam omogućili provesti jedan prelijepi dan na prelijepom mjestu. .... (Galerija...>>)