Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

12. lipnja 2016. godine

Novi ministranti i „Tebe Boga hvalimo“ za sretan završetak ove školske godine

 

    Prošlog petka je završila školska 2015/2016. godina pa smo ove nedjelje, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, na početku sv. Mise u 10 sati zahvalili Bogu na svim darovima u protekloj školskoj godini. Također smo u ministranski zbor uvrstili deset novih ministranata (Pogledaj popis). To su učenici završenog četvrtog razreda i ovogodišnji prvopričesnici.

    Župnik don Marko je na početku sv. Mise pozdravio nove ministrante i sve učenike i izrazio zahvalnost roditeljima, vjeroučiteljicama, nastavnicima, učiteljima i svima koji se brinu za dobar odgoj školske djece. Osobitu zahvalu i pozdrav uputio je župnom zboru mladih, kojeg vodi prof. Marina Stanković. Uz naš mješoviti zbor, predvođen s. Anitom, zbor mladih je također pjesmama uzveličao misno slavlje.

    U homiliji je najprije podsjetio kako se ovih nekoliko nedjelja stalno pred nas stavljaju međuljudski odnosi. „Prije dvije nedjelje Isus nagrađuje satnikovu vjeru ozdravivši mu slugu, a prošle nedjelje imao je sućuti za udovicu iz Naina. Danas u kući farizeja Šimuna, zbog Šimunove krive procjene i Isusa i žene, koja je bila do njegovih nogu, naglašava kako se onome koji malo ljubi, malo i oprašta, a onome koji ljubi mnogo, mnogo i oprašta. Pa je najbolje, kako je netko napisao, priznati da smo slabi i skloni grijehu. Uzdamo se da će Isus svojom milošću ojačati našu slabost; svojom svetošću poduprijeti našu mlakost; svojom ljubavlju sve nas privući k sebi“. Ili kako reče Rabindranath Tagore: „Oslobodi me vlastitih sjena, Bože moj, jer noć je tamna, a tvoj hodočasnik je slijep. K sebi me privuci. Svojom plamenom dirni ugašenu svjetiljku u meni. Umorne moje korake upravljaj i ne dopusti da, brojeći gubitke, zaostanem na putu!“ .... (Galerija...>>)