Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

21. - 23. svibnja 2016. godine

Trodnevnica za Pomoćnicu kršćana

 

    Proslavu patrona ove župe B. D. Marije, Pomoćnice kršćana, započeli smo Trodnevnicom.

    Prvi dan Trodnevnice u subotu u 18 sati smo otvorili „Vrata milosrđa“, bila je mogućnost za ispovijed, svibanjska pobožnost i sv. Misa. Uslijedio je koncert pod naslovom „O Marijo, Majko“ u kojem su nastupile klape „Divna“ iz Trpnja, „Fumari“ iz Lastova, „Žuljanke“ iz Žuljane i domaće klape „Geta“ i „Nava“. Brojnu publiku je također obradovao nastup „Zbora mladih“ naše župe, vođen prof. Marinom Stanković, a dugo se pljeskalo i nakon pjesama koje je otpjevala Đurđica Farčić.

    U nedjelju, drugi dan Trodnevnice, ujutro u 10 sati je bilo slavlje Prve svete pričesti, a popodne u 18 sati mogućnost za ispovijed, svibanjska pobožnost i sv. Misa.

    Treći dan trodnevnice vodio je don Ivo Zečević, pročelnik vijeća za obitelj u našoj biskupiji. U 18 sati su, uz župnika don Marka i predvoditelja don Iva, započeli ispovijedati fra Petar Perković, upravitelj franjevačkog samostana u Orebiću i o. Mario Mihael Tolj, župnik župe sv. Križa u Dubrovniku. U 19 sati je bila sv. Misa na kojoj je u kratkoj homiliji don Ivo započeo svoju temu „Komunikacija u obitelji“. Nakon sv. Mise je nastavio s predavanjem na istu temu, a ovaj treći dan Trodnevnice je završio klanjanjem pred Presvetim i blagoslovom. .... (Galerija...>>)