Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

Tijelovo

03. lipnja 2010. godine

 

           Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove - Tijelovo, (u narodu nazvana Korosanti, a u nekim hrvatskim krajevima naziva se i Brešančevo), i ove godine je u našoj župi vrlo lijepo i svečano proslavljena. Na misi u 10 sati se okupio veliki broj vjernika, domaćih, a i onih koji u Orebiću borave kao gosti ili turisti. Bilo je i lijepo vrijeme. Sve je svojim skladnim pjevanjem nadopunjavao mješoviti zbor Pomoćnice kršćana.
           Župnik don Marko je na početku mise, a posebno u homiliji, naglasio važnost vjerničke oslonjenosti na istinitost Kristovih riječi, kako u razumljivim i prihvatljivim stvarnostima, tako i u onome što je po ocjeni mnogih „tvrda besjeda“ kada je rekao da moramo blagovati njegovo tijelo i piti njegovu krv, ako želimo imati život u sebi. Po Euharistiji se ostvaruje i Isusovo obećanje da će ostati s nama do svršetka svijeta.
           Na kraju mise je bila procesija oko crkve. Zaustavili smo se na četiri mjesta, čitali četiri evanđelja i molili blagoslove za mjesto, stanovnike mjesta, polja, vinograde i more. Procesija je završila u župnoj crkvi blagoslovom s Presvetim.