Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

19. veljače 2016. godine

Korizma

 

    U korizmi, četrdesetodnevnoj pripravi za Uskrs, koja započinje Pepelnicom ili Čistom srijedom, kao najizvrsniji put preporučuju se post, molitva i dobra djela.

   Ove godine se u našoj župi Pomoćnice kršćana, predvođeni našom molitvenom zajednicom, posebno molimo za naše obitelji i naše mlade, da ih Gospodin očuva od svakoga zla, a posebno od zla kocke, droge i alkohola. Također se, prema preporuci našega biskupa Mata, molimo i skupljamo priloge za progonjene kršćane u Siriji i Iraku.

    Ova molitva cijele župne zajednice: djece, ministranata, župnog zbora i vjernika, posebno se očituje u pobožnosti Križnog puta, a također i u svakodnevnoj molitvi krunice i zaziva Božanskom milosrđu. Obraćamo se milosrdnom Ocu, poput sv. Ivana Pavla II: „Bože, milosrdni Oče, sagni se nad nas grešnike, ozdravi našu slabost, porazi svako zlo, učini da svi doživimo tvoje milosrđe i uvijek nalazimo izvor nade. Vječni Oče, po pregorkoj muci i uskrsnu svoga Sina, budi milosrdan nama i cijelome svijetu“. .... (Galerija...>>)