Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. studenog 2014. godine

Predstavljanje kandidata za sv. Potvrdu

 

      Nakon dvije godine pauze, zbog pomicanja dobi krizmanika u našoj biskupiji sa osmog razreda na drugi srednje, ove smo nedjelje u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, na pučkoj misi u 10 sati, predstavili ovogodišnje kandidate za primanje sakramenta sv. Potvrde. Trideset dva su kandidata. (Vidi popis!)

      Pozdravljajući sve prisutne, a posebno roditelje krizmanika, župnik don Marko je naglasio kako je vjera temelj našeg vjerničkog života, a na poseban način se to očituje kod primanja svetih sakramenata. „'Ako hoćeš, možeš!', riječi su koje je Isus često upućivao onima koji su htjeli imati više udjela u onome što je on naviještao. I vi, dragi kandidati za sv. Potvrdu, ako hoćete, možete!“ Potom je pozvao sve prisutne da svoju vjeru ispovjede na način kako su to činili vjekovima hrvati katolici: „Čvrsto vjerujem u Boga Oca i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isusa Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi. Svoju odluku polažem u bezgrešno srce Presvete Bogorodice Marije. Najvjernija Odvjetnice, na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom!“

      Po završetku sv. Mise bio je i roditeljski sastanak. Župnik je zamolio kandidate i njihove roditelje da se sa svom ozbiljnošću angažiraju oko ove priprave. Posebno im je stavio na srce redovito sudjelovanje na tjednim katehezama i nedjeljnim svetim misama. .... (Galerija...>>)