Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

01. i 02. studenog 2014. godine

Svi sveti i Dušni dan

 

      Svetkovinu Svih svetih i Dušni dan ove smo godine, po prekrasnom vremenu, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću proslavili svetim misama u župnoj crkvi i u samostanskoj crkvi Velike Gospe u deset sati ujutro, a popodne u 15 sati s odrješenjem za pokojne u kapeli sv. Jurja u Podvlaštici i u 16 sati na groblju uz samostan. Sv. Mise i odrješenja u župnoj crkvi i na groblju u Podvlaštici imao je župnik don Marko, a u samostanu upravitelj samostana fra Petar. U župnoj crkvi je na obje svetkovine bila sv. Misa i u 17 sati.

      Na Sve svete je i državni praznik pa je u obredima sudjelovalo dosta vjernika, posebno radi odrješenja za pokojne, koje smo imali na uobičajen način. Na starom dijelu groblja smo molili "Iz dubine", a potom je župnik sa asistentima obišao cijelo groblje škropeći sve grobove blagoslovljenom vodom. Za to vrijeme molili smo psalam „Smiluj mi se Bože“. I ove godine su grobnice, pa tako i cijelo groblje, lijepo okićene cvijećem i svijećama različitih vrsta i dimenzija.

      Dušni dan, Spomen svih vjernih mrtvih, pao je u nedjelju I jer je to prva nedjelja u studenom, za našu župu je nedjelja Sakramenta. Na kraju sv. Mise u 10 sati imali smo euharistijsku procesiju oko crkve s blagoslovom. ... (Galerija...>>)