Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

19. listopada 2014. godine

Misijska nedjelja

 

      Misijsku nedjelju slavimo pretposljednje nedjelje u listopadu. Tako je odredio Zbor za obrede u vrijeme pape Pia XI., a u dokumentu II. Vatikanskog sabora „Redemptoris missio“, u br. 81. naglašeno je: “Svjetski misijski dan, namijenjen jačanju osjetljivosti za misijski problem, ali i sabiranju pomoći, važan je trenutak u životu Crkve, jer uči kako darivati…“. Dobro je sjetiti se da Crkva u Hrvata u misijama ima ukupno oko 120 misionara i misionarki, a djeluju u trideset i četiri države svijeta i to na svim kontinentima.

      Ove godine u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću ovu nedjelju proslavili smo svečanom sv. Misom u 10 sati, koja je započela kratkom procesijom oko crkve sa kipom sv. Terezije od Maloga Isusa, zaštitnice misija i misionara. Sv. Misu i procesiju je predvodio mons. Ivan Šimić, ravnatelj arhiva dubrovačke biskupije.

      U svojoj poruci za Svjetski dan misija, vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj PMD (Papinskih misijskih djela) u Hrvatskoj, između ostalog kaže da je „Duh Sveti osposobio apostole i cijelu Crkvu da svima, sve do nakraj svijeta, odzvanja radosna vijest spasenja, vijest o ljubavi Božjoj. Tako se Crkva rodila kao katolička, usmjerena na evangelizaciju i na susret sa svima. Misionari su istinski heroji vjere, koji su napustili svoju domovinu da bi pošli naviještati evanđelje u drugim zemljama, na drugim kontinentima. Ne zaboravimo ih u našim molitvama i žrtvama.“ ... (Galerija...>>)