Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

28. rujna 2014. godine

Predstavljanje kandidata za Prvu sv. Pričest

 

      Započela je nova školska godina, a s njom i priprave za primanje sakramenata. I ove godine posebnu pripravu za Prvu sv. Pričest ima četvrti razred osnovne škole. Na sv. Misi u 10 sati, pred vjeroučiteljicom Anitom, roditeljima i cijelom župnom zajednicom smo ih poimence predstavili. Ima dvadeset četiri kandidata (pogledaj popis), dvanaest djevojčica i dvanaest dječaka.

     Župnik don Marko je na početku sv. Mise, uz pozdrav, posebno istaknuo želju pape Franje da se ove nedjelje molimo za uspjeh biskupske sinode, koja će se održati u Rimu od 5. do 19. listopada i ima za temu „Pastoralni izazovi koji se tiču obitelji u kontekstu evangelizacije“. Papa je napisao i molitvu, u kojoj se, između ostalog, kaže: „Sveta Nazaretska obitelji, učini i naše obitelji mjestima zajedništva i prostorom molitve, istinskim školama evanđelja i malim domaćim Crkvama. Neka u obiteljima nikada više ne bude nasilja, zatvorenosti i podjele: neka svatko tko je povrijeđen ili sablažnjen brzo osjeti utjehu i doživi ozdravljenje.“

     Na kraju sv. Mise svaki je kandidat dobio „Moj mali molitvenik“ uz riječi: „Gospodin, koji je u tebi započeo dobro djelo, neka ga i dovrši“. ... (Galerija...>>)