Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

02. srpnja 2014. godine

Ministrantski izlet

 

      Već nekoliko godina zaredom ministranti župe Pomoćnice kršćana iz Orebića, zajedno sa župnikom don Markom, prave jednodnevni izlet na otok Badiju. Otok je dobio ime po franjevačkom samostanu (lat. abbatia - opatija), koji je izgrađen na prelasku s 15. na 16. stoljeće. Lokalno se također naziva i Gospin otok, a nalazi se u blizini Korčule. Kao i prošlih godine išli su brodom obitelji Matka i Tihomira Opačak. Vrijeme je bilo prekrasno, već pomalo vruće i vožnja brodom je svima prijala.

      Na otoku se najprije pošlo u samostansku crkvu gdje je o samostanu i svemu vezanom za samostan i otok govorio fra Jozo Zovko, upravitelj samostana. Poslije izmoljene kratke molitve i zajedničke fotografije ispred glavnog oltara, ministranti su uživali u kupanju i malom nogometu. U 12 sati je bio ručak na brodu: specijaliteti s gradela. Iza objeda opet je bilo vremena za kupanje i igru, a negdje oko petnaest sati bio je povratak u Orebić.

      Zahvalni Bogu na lijepom danu i svemu toga dana doživljenom, ministranti su obećali držati se onog što je napisano na sličici s likom Gospe iz Međugorja, koju su s krunicom dobili na dar od fra Joza: „Draga djeco, pozivam vas na osobno obraćenje. Ovo vrijeme je za vas. Bez vas Bog ne može ostvariti svoj plan. Rastite kroz molitvu iz dana u dan sve bliže Bogu“! ... (Galerija...>>)