Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

19. lipnja 2014. godine

Tijelovo

 

      Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelova, koja se naziva i Korosanti (Caro sancto), a ponegdje i Brešančevo (po brašnu za hostije), proslavili smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću jutarnjom sv. Misom u 10 sati i svečanom pjevanom pučkom sv. Misom i procesijom oko crkve s blagoslovima u 19 sati. Vrijeme je bilo lijepo. Domaćih vjernika uobičajeno, a bilo je i onih koji su ovdje na odmoru. Slavlje je, kao i uvijek, svojim pjevanjem uzveličao naš mješoviti župni zbor Pomoćnice kršćana.

      U kratkoj prigodnoj homiliji župnik don Marko je posebno upitao i sebe i prisutne: kako odgovoriti Bogu na njegovu beskrajnu ljubav prema svakome od nas? Ta ljubav ne poznaje granica i ide dotle da, prema Isusovim riječima „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“, ostaje, ne samo s nama, nego i u nama. Na taj način imamo mogućnost živjeti Isusovim životom, kao što je i rekao: „Tko blaguje moje tijelo i pije moju krv ima život u sebi i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan!“

      Na kraju sv. Mise je, kao i uvijek, bila euharistijska procesija s blagoslovima oko crkve. Na četiri stola sa križevima i svijećama odlagali smo i kadili Presveto za vrijeme čitanja pojedinih evanđelja i blagoslovnih molitava. Zazivali smo Božji blagoslov zemlji, moru i žiteljima mjesta. Procesija je završila u župnoj crkvi blagoslovom s Presvetim. ... (Galerija...>>)