Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

13. lipnja 2014. godine

Sv. Antun Padovanski, prez. i n.

 

      Svetkovinu sv. Antuna, koji se rodio 1195. g. u Lisabonu, a umro 1231. g. u talijanskom gradu Padovi, pa zato i nosi naslov Padovanski, proslavili smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću jutarnjom sv. Misom u 9 sati u kapeli sv. Antuna u Stankovićima i sv. Misom i procesijom s kipom sv. Antuna oko župne crkve u 19 sati.

     U lijepo uređenoj i obnovljenoj kapeli sv. Antuna u Stankovićima okupio se lijepi broj vjernika tog dijela naše župe kao i vjernika iz cijelog Orebića i okolnih mjesta. Sv. Misu je predmolio župnik don Marko, a na kraju sv. Mise je bio blagoslov cvijeća i djece. Pučka fešta je započela dan prije boćarskim turnirom, a nastavila se na sam blagdan. Pečena janjetina, hladno pivo i sokovi uz glazbu, obavezni su 'rekviziti' cijeli dan, a posebno u večernjim satima.

     U župnoj crkvi je bilo također lijepo radi procesije, blagoslova cvijeća i djece. Poseban je doživljaj vidjeti toliko majki i očeva s malom djecom u naručju i onom, malo većom, tu negdje u blizini. Prije sv. Mise smo molili krunicu i litanije sv. Antuna, a na završetku procesije smo zapjevali “Ah, čudesa tražiš gle“ i molili Božji blagoslov cvijeću i djeci po zagovoru sv. Antuna. ... (Galerija...>>)