Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

01. lipnja 2014. godine

Novi ministranti

 

      Kako je Prva sv. Pričest bila na početku svibnja, a prošao je i patron naše župe Pomoćnica kršćana, u kojoj prvopričesnici sudjeluju čitajući molitvu vjernika i hodeći u procesiji u prvopričesničkoj odjeći, ove sedme uskrsne nedjelje predstavili smo župnoj zajednici nove ministrante. To su ovogodišnji prvopričesnici Mato Antičević, Denny Lulak, Marko Marelić, Patrik Marić i Andrija Vranješ. Ovo je i prva nedjelja u lipnju, kada je za našu župu i Nedjelja Sakramenta, tj. na kraju sv. Mise je bila euharistijska procesija i blagoslov s Presvetim.

      Župnik don Marko je na početku homilije naglasio važnost prostora u kojemu se nešto događa. „Ako je naše iskustvo s dotičnim prostorom pozitivno, onda se osjećamo ugodno, a ako je negativno onda takva mjesta izbjegavamo. Apostoli su se osjećali zaštićeno u dvorani Posljednje večere i tu su s Isusom proživjeli događaje Velikog četvrtka. Na istom mjestu su čuli i Isusovu velikosvećeničku molitvu. Zato su se nakon Isusova uzašašća rado vratili na to mjesto i čekali ispunjenje Isusova obećanja da će se „obući u silu odozgor“.

      U prostoru naše župne crkve novi ministranti su kršteni, primili prvu sv. Ispovijed i prvu sv. Pričest. Sada će kao poslužitelji oltara, ministranti, na poseban način proživljavati liturgijska slavlja tijekom cijele godine. Župnik je također prozvao nove ministrante i uručio im knjižice „Ministrant“ kao potvrdu prijema u ministrantski zbor ove župe i kao uspomenu na ovaj lijepi dan i događaj. ... (Galerija...>>)