Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

11. svibnja 2014. godine

Prva sv. Pričest

 

      Ove četvrte vazmene nedjelje, nedjelje Dobrog pastira, druge nedjelje u svibnju, kada se slavi i Majčin dan, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, imali smo slavlje Prve sv. Pričesti. Bilo je dvanaest prvopričesnika, šest djevojčica i šest dječaka (pogledaj popis).

      Bio je prekrasan, sunčan dan. Prvopričesnici s ministrantima, predvođeni križem, uputili su se u procesiji u crkvu gdje su ih dočekali roditelji s rodbinom i mnogobrojnim vjernicima. Ispred oltara su se, nakon župnikova pozdrava, sami poimence predstavili. Naš mješoviti zbor je pjevao na koru uz pratnju s. Anite Sučić na orguljama, a dvije pjesme su otpjevali sami prvopričesnici predvođeni prof. Marinom Stanković na elekt. klaviru.

      Na početku homilije župnik je podsjetio na Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja i poruku pape Franje za ovu nedjelju Dobrog pastira, a potom je Maja prigodnim riječima zahvalila svim majkama. Uslijedila je „Obnova krsnih obećanja“ s upaljenim svijećama i molitva vjernika. Sv. Pričest je bila pod obje prilike, a na kraju smo svi izmolili molitvu „Dušo Kristova“ predvođeni prvopričesnikom Markom. I ove su godine prvopričesnici iz ruku župnika i vjeroučiteljice Anite primili uspomene i krunice, a potom su oni uzvratili darivajući župnika križem uz prigodne riječi zahvale.

      Zajedničko i pojedinačno fotografiranje je potrajalo kojih pola sata, a potom su se prvopričesnici, a također i svi prisutni, okrijepili pripravljenim kolačima i sokovima ... (Galerija...>>)