Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

02. veljače 2014. godine

Svijećnica – Prikazanje Gospodinovo
Dan života

 

      Ove godine smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću proslavili Dan života uz svetkovinu Svijećnice. Ujedno je i prva nedjelja u veljači pa se u našoj župi slavi kao nedjelja Sakramenta. Na kraju sv. Mise bude procesija oko crkve i blagoslov s Presvetim. Kako je kiša padala cijelo jutro, procesija se nije mogla održati, nego samo blagoslov.

      Župnik don Marko je na početku sv. Mise naglasio značaj svetkovine i potom blagoslovio pripravljene svijeće, a prije homilije su učenice šestog razreda Sara Daničić i Stella Roso pročitale svoja kratka razmišljanja o životu. „Svako dijete je za roditelje osoba i dar. Svakog čovjeka volimo takvog kakav jest“, naglasila je Sara, a Stella je svoju misao izrekla u stihu: „Kada dođu teški sati, kom ćeš svoju ruku dati, da te vodi, da te tješi, s tobom sve probleme riješi…“.

      Župnik se osvrnuo i na poruku za Dan života 2014. g. predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj mons. Valtera Župana, krčkog biskupa, u kojoj pod naslovom „Nadati se protiv svake nade“ između ostalog kaže: „ Ima pobjeda koja pobjeđuje svijet i sve što je Bogu protivno. To je naša vjera. Oni koji svoje odluke temelje isključivo na Božjoj vjernosti i njegovoj providnosti i ni na kojoj drugoj računici, u stanju su iskusiti da ondje gdje nema nikakve nade dolazi rješenje. Abraham je Bogu povjerovao ono što nije bilo moguće ni po kakvom prirodnom zakonu i za što nije postojala nikakva nada. Vjerovao je Bogu koji čini da bude i ono što nije. I Bog je zaista učinio ono što je bilo nemoguće: u starosti je dobio sina Izaka (usp. Post 17, 1-19). "Ta Bogu ništa nije nemoguće" (Lk 1, 37), rekao je anđeo Mariji govoreći o tome da je starica Elizabeta začela i da će Marija kao djevica roditi sina. Ako budemo sposobni vjerovati Bogu protiv svake nade i usprkos svim činjenicama, izazvat ćemo Boga da nam učini i ono što je nemoguće. To je sigurnije od svake sigurnosti!“ .... (Galerija...>>)