Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

01. i 02. studenog 2013. godine

Svi sveti i Dušni dan

 

      Sv. Mise na svetkovinu Svih svetih ove godine su u našoj župi bile kao i svake godine, tj u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana i u samostanskoj crkvi Velike Gospe u deset sati ujutro, a popodne u 14 sati s odrješenjem za pokojne na samostanskom groblju i u 15 sati u kapeli sv. Jurja u Podvlaštici također s odrješenjem za pokojne. Sv. Mise i odrješenja u župnoj crkvi i na groblju u Podvlaštici imao je župnik don Marko, a u samostanu upravitelj samostana fra Petar.

     Državni je praznik i neuobičajeno lijepo i toplo vrijeme pa je u obredima sudjelovalo dosta vjernika, posebno radi odrješenja za pokojne koje smo imali na uobičajen način, tj. molili smo "Iz dubine" na starom dijelu groblja, a potom je župnik, sa asistentima obišao cijelo groblje škropeći sve grobove blagoslovljenom vodom. Za to vrijeme moli se psalam „Smiluj mi se Bože“. I ove godine je bilo lijepo vidjeti obiteljske grobnice ukrašene lampionima, svijećama i cvijećem.

     Na Dušni dan, Spomen svih vjernih mrtvih, jutarnje sv. Mise i odrješenja za sve pokojne su bile u osam sati i u samostanu i u župnoj crkvi. U 14 sati je bilo odrješenje na samostanskom groblju, a u 15 sati na groblju sv. Jurja u Podvlaštici. U 17 sati je bila sveta Misa i odrješenje ponovo u župnoj crkvi. „Pokoj vječni daruj im, Gospodine i svjetlost vječna svijetlila njima. Počivali u miru!“ .... (Galerija...>>)