Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

08. rujna 2013. godine

Zaziv Duha Svetoga za sretan početak
nove školske godine

Rođenje B. D. Marije – Mala Gospa

 

     Ova školska 2013/2014. godina je započela u ponedjeljak 2. rujna. U dogovoru s ravnateljem škole i vjeroučiteljicama ovog tjedna smo vjeronaučne satove upotrijebili za sv. Ispovijed učenika od petog do osmog razreda. U župnu crkvu Pomoćnice kršćana su dolazili učenici pojedinog razreda i tu bi onda imali najprije zajedničku pripravu, a potom sv. Ispovijed.

     Ove nedjelje je kalendarski Rođenje B. D. Marije – Mala Gospa. Na početku misnog slavlja župnik don Marko je pozdravio sve prisutne, posebno učenike, njihove roditelje i nastavnike, naglasivši vrijednost i važnost Božjeg blagoslova, jer „ako Gospodin kuće ne gradi, uzalud se muče graditelji, ako Gospodin grada ne čuva, uzalud stražar bdije“, a mješoviti zbor Pomoćnice kršćana je potom zapjevao „Dođi Duše Presveti“ moleći darove Duha Svetoga.

     U prigodnoj homiliji župnik je interpretirao poruku dubrovačkog biskupa Mata za početak nove školske godine pod naslovom uzetim iz mota susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će biti slijedeće godine 26. i 27. travnja u Dubrovniku „Na slobodu pozvani“. Naš biskup između ostalog kaže: Pozivam i vas, katoličke obitelji u Dubrovačkoj biskupiji, da mladima koji će nam doći otvorite vrata svojega srca i svojih domova, da u njima dva dana pokušate prepoznati svoju djecu i primiti ih u svoje domove i za svoj obiteljski stol i poslužiti ih s istom onom velikodušnošću s kojom biste željeli da drugi otvore vrata vašoj djeci“. „Neka Gospodin, koji nas za slobodu oslobodi, blagoslovi svaki naš trud i zalaganje u ovoj godini i ubuduće i daruje nam obilje svoje milosti!“ .... (Galerija...>>)