Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

07. rujna 2013. godine

Dan molitve i posta za Siriju i mir u svijetu

 

      U subotu, 7. rujna, dan uoči blagdana Male Gospe, vjernici Katoličke Crkve molit će i postiti za mir u Siriji i svijetu odazivajući se na taj način pozivu poglavara Crkve pape Franje.

     Prvi poziv na molitvu za mir u Siriji papa Franjo je uputio tijekom nedjeljnog Angelusa 1. rujna: "Braćo i sestre, odlučio sam 7. rujna, uoči blagdana Rođenja Marije, Kraljice mira, proglasiti za čitavu Crkvu danom posta i molitve za mir u Siriji, na Bliskom istoku i u čitavom svijetu, i pozivam da se toj inicijativi priključe, na način koji smatraju najprikladnijim, braća kršćani nekatolici, pripadnici drugih religija i ljudi dobre volje."

     Poziv je ponovio na prvoj općoj audijenciji u srijedu, 4. rujna: „Iduće subote obilježit ćemo poseban dan posta i molitve za mir u Siriji, na Bliskom istoku i na čitavom svijetu. Ali i za mir u našim srcima, jer mir započinje u srcu! Ponavljam poziv da se u čitavoj Crkvi taj dan intenzivno živi i već sada izražavam zahvalnost ostaloj braći kršćanima, braći koja pripadaju ostalim religijama i muškarcima i ženama dobre volje koji će nam se u tome pridružiti, u mjestima u kojima žive i sebi svojstvenim načinima. Pozivam posebno vjernike grada Rima i hodočasnike da sudjeluju na molitvenom bdjenju, ovdje, na Trgu Svetog Petra u 19 sati, da bismo molili od Gospodina veliki dar mira. Neka se snažno u čitavom svijetu uzdigne vapaj za mirom!“

Molitvi Crkve se priključujemo
moleći u 18,30 sati krunicu i litanije na ovu nakanu!