Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

04. kolovoza 2013. godine

Nedjelja Sakramenta

 

      Svojevremeno je papa emeritus Benedikt XVI. u prigodi slavljenja godine Euharistije, naglasio: „Dok se Godina euharistije približava svome kraju, htio bih se vratiti na jednu posebno značajnu temu, koja je toliko prirasla srcu moga časnoga prethodnika, Ivana Pavla II.: odnos između svetosti, toga cilja i puta kojim hode Crkva i svaki kršćanin, i euharistije… Kroz godinu liturgija nam kao primjere donosi svete služitelje oltara, koji su snagu za nasljedovanje Krista primali iz svakodnevne bliskosti s njime u slavljenju euharistije i u euharistijskome klanjanju.“

      U mnogim župama, a tako i u našoj, između ostalih pobožnosti kroz crkvenu godinu, posebno se njeguje pobožnost Presvetom Oltarskom Sakramentu, tzv. nedjeljom Sakramenta. Svake prve nedjelje u mjesecu na kraju pučke sv. Mise izloži se Presveto na kratko klanjanje, a potom uslijedi procesija oko crkve i na kraju blagoslov.

      Tako je bilo i ove prve nedjelje u kolovozu. Molili smo da nas Gospodin očuva od kuge, glada i rata; od munje, grada i zla vremena i od biča potresa, a blagoslovi sve nas i posebno one koje nosimo u svojim srcima. .... (Galerija...>>)