Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. srpnja 2013. godine

Sv. Jakov, ap.

 

      Ovogodišnja proslava blagdana sv. Jakova, koji se slavi diljem kršćanskog svijeta, a posebno u Španjolskoj, u Santiago de Composteli, gdje se nalazi njegov grob, obilježena je strašnom nesrećom vlaka nekoliko kilometara daleko od svetišta. Mnogo hodočasnika je poginulo, a još više ih je zadobilo tjelesne ozljede. Zbog toga je u Španjolskoj proglašena trodnevna žalost. I papa Franjo, koji se nalazi u brazilskom gradu Rio de Janeiru povodom 28. susreta mladih, molio je od Gospodina utjehu ucviljenim obiteljima i pojedincima zagovorom sv. Jakova.

     U našoj župi Pomoćnice kršćana, u dijelu Orebića koji se zove Mokalo, nalazi se kapela, koja nosi njegovo ime. Svečana sv. Misa ispred kapele je bila u 18 sati. Zajedno smo molili sv. Jakova da svojim zagovorom izmoli od Gospodina hrabrost u istinskom svjedočenju pravih i ljudskih i vjerničkih vrijednosti.

      Na kraju sv. Mise župnik se u svoje i u ime svih vjernika zahvalio Peru Vidoviću, Antu Tolju i Toniu Čurkoviću na brizi za kapelu i posebno za novouređeni oltar u kapeli. .... (Galerija...>>)